Търсене в този блог

понеделник, 16 април 2012 г.

Сок от домати

Сокът от домати извор на здраве 
Доматеният сок е един от най-популярнните и един от най-полезните сокове с алкална реакция. Когато се цели постигане на алкална микросреда чрез доматен сок е необходиммо да се изключи от храната концентрирано нишесте и захар, защото те са реаген за  киселинна реакция.
Доматите съдържат голям процент лимонена и ябълчена киселина, както и известен процент оксалова киселина. Тези киселини са полезни и необходими за обменните процеси, ако са в органичен вид. Когато доматите се варят или консервират тези киселини стават неорганични и дори вредни след време. При някои случаи на образуване на камъни в бъбреците и пикочния мехур е пряко последствие от употребата на варени или консервирани домати или на техните сокове, особено при ползване на нишесте и захар.
Пресният доматен сок е богат на натрий, калций, калий и магнезий.

Няма коментари:

Публикуване на коментар