Търсене в този блог

сряда, 11 април 2012 г.

Пречистване на черния дроб

Прочистването на черния дроб е много полезно да се прави периодично. То е отлично средство за профилактика и лечение на повечето болести и помага за повишаване на енергията, регулиране на килограмите, нормализиране на холестерола, подобряване на храносмилането. Много препоръчително е преди да пристъпите към чернодробно прочистване да сте направили прочистване на бъбреците. Когато бъбреците, пикочният мехур и целият уринарен тракт работят идеално, те могат да отстраняват ефикасно нежелателни вещества, попаднали случайно от червата в жлъчката.

Първи метод:
Преди същинското прочистване, се прави подготовка - вегетарианско хранене в продължение на една седмица.
Основно за процедурата се пие ябълков сок ( най-добре зелена ябълка). В ябълките има киселина, която омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и това позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Ферментиращият ефект на ябълковия сок допринася за разширяването на каналчетата. Пийте ябълковия сок бавно , най-добре със сламка, за да не се повредят зъбите ви от ябълковата киселина. Освен ябълковия сок пийте и вода – между литър и половина и два литра на ден. Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане е добре  да  пиете топла вода с мед.
1 и 2 ден
Сутрин, на празен стомах направете клизма. През целия ден пийте пресен ябълков сок, колкото желаете, но не по- малко от литър на ден.
3 ден
Същото, но пийте ябълков сок само до 19 часа - по това време съгласно денонощния биоритъм , черния дроб се отпуска и е в състояние да изхвърля токсини.
Преди сън, сложете грейка в областта на черния дроб за 2-3 часа и всеки 15 минути пийте смес от  3 супени лъжици зехтин и 3 супени лъжици лимонов сок. За цялото очистване са необходими 200 гр. зехтин и 200 мл. лимонов сок. След тази процедура започва изхвърляне на токсини и билирубинови камъни. Изхвърлянията са общо 3-4 на брой. Препоръчително е на сутринта да се направи клизма и лека закуска. За пълно изчистване, тази процедура е добре да се повтори още 2-3 пъти. Понякога след първото прочистване е възможно да усещате тежест в черния дроб - това е сигнал, че вредните вещества не са излъчени напълно и е нужно да повторите процедурата.

Втори метод:
Това е методът на Д-р Х. Кларк, който препоръчва билки. Важно е да обърнем внимание на това, че тази рецепта не прочиства черния дроб, а съдържа традиционно използвани билки за подобряване функциите на черния дроб, докато чернодробното прочистване цели изкарването на жлъчните камъни.
Рецепта:
6 части корени от черен оман
6 части кора от бял дъб
3 части кралица на ливадите
3 части лопен (овча опашка)
2 части сладко коренче
2 части дива гулия
2 части магарешки бодил
3  части кора от черен орех
3 части корени от бяла ружа
1 част лобелия
1 част шлемник

Смесете всички билки. Прибавете половин чаша от сместа към 2,5 литра вода. Загрейте до завиране. Сложете капак и свалете от огъня. Оставете за  6 часа. Прецедете и пийте по 1,5 чаши дневно. Съхранявайте прецедените билки в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар