Търсене в този блог

неделя, 25 март 2012 г.

Сок от моркови

В зависимост от състоянието на човека, морковеният сок може да се пие от 0.5 до 3-4 литра на ден.Този сок помага на целия организъм да се приведе в изправност. Източник е на лесноусвоимия витамин А, както и на голямо количество витамини Б, С, Д.  Морковения сок подобрява храносмилането и структурата на зъбите (при бременни жени е от осбено значение за  плода, а също и по време на кърмене). Ежедневната употреба на този сок дава по-голям принос за организма, отколкото 12 кг. таблетки калций. Суровият морковен сок е естествен разтворител при язви и ракови заболявания. Повишава съпротивляемостта на организма срещу инфекции при очите, гърлото, предпазва нервната сиситема и няма равен на себе си за повишаване на енергията и силата.
Понякога болестите на черния дроб и червата идват от липсата на някои елементи, които се съсдържат именно в суровия морковен сок.
Ендокринните жлези, особено бъбречната се нуждаят от хранителни вещества, съдържащи се също в морковения сок. Сухата кожа, дерматитът и другите кожни заболявания, както и очните заболявания като офталния, конюктивит и др. се появяват при липса на определени елементи, съдържащи се точно в морковения сок. Качествения морковен сок е богат на живи органични алкални елементи като натрий, калий, калций, магнезий, желязо. Като средство против язвите и раковите заболявания суровият морковен сок е чудото. Обаче е неоходимо на всяка цена да се изключи храна съдържаща концентрирана захар, нишесте и тестени изделия. Количеството сок  е препоръчително да бъде поне 500 гр. на ден и лечението да продължи най-малко 4 седмици.


Препоръка: Количеството на сока зависи от качеството му - полученият чрез центрофужна сокоизстиквачка сок е по-беден като съдържание и трябва да бъде увеличено количеството. Ако е получен чрез пресоване 500 грама дневно са достатъчни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар