Търсене в този блог

неделя, 25 март 2012 г.

Сок от червено цвекло

Сокът от червено цвекло е най-ценен за образуване на червените кръвни телца и въобще за подобряване на кръвния състав. Една чаша дневно дори може да предизвика очистителна реакция. Ако решите да ползвате този сок е препоръчително в началото да започнете със смес от морковен сок, като морковения сок преобладава. Постепенно се увеличава сокът от цвекло, докато организмът започне да понася по-добре очистващото му действие.
Доза:
 - 1-2 чаши сок от цвекло  2 пъти дневно.
Този сок е особено полезен за жените.
По време на менструални разстройства сокът се пие по малко - 50-100 грама 2-3 пъти дневно.
По време на климактерния период тази процедура дава много добър резултат.
Този сок е много полезен , защото червеното цвекло съдържа  повече от 50% натрий и само 5% калций. Това съотношение е ценно за поддържане разтворимостта на калция, като например при разширение или втвърдяване на вените или сгъстяване на кръвта, предизвикващи голямо кръвно налягане и всякакъв друг вид нарушения на сърдечната дейност.
Съдържащият се 20% калий в червеното цвекло осигурява задоволяването на всички физиологични функции в организма, а 8-те % хлор се явяват великолепно очистващо средство за черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур, стимулирайки същевременно дейноста на лимфата в цялото тяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар