Търсене в този блог

понеделник, 16 април 2012 г.

Сок от ряпа

Сок от ряпа
Сокът от ряпа е изключително полезен заради високият процент калций, който се съдържа в листата на ряпата. Това го прави великолепна храна за деца и възрастни, страдащи от меки кости и зъби. Смесвайки сок от ряпа със сока от моркови и глухарче, ще получим най- ефективното средство за укрепване на зъбите и костната система. Високият процент магнезий, съдържащ се в глухарчето, в съчетание с калция от листата на ряпата и елементите от морковения сок, придават на костите твърдост и крепкост.
Сока от ряпа съдържа и високо количество калий, а това е особенно ценно за увеличаване на алкалната среда в организма. Още по- добри резултати се постигат, когато се смеси със сок от целина и моркови. Затова този сок се използва за понижение на киселинноста в организма. Листата на ряпата съдържат също много натрий и желязо.
Колкото и странно да звучи, но недостигът на калций в организма частично може да бъде предизвикан от употребата на много пастьоризирано краве мляко. Постоянното хранене с тестени изделия и употребата на много захар, също могат да предизвикат недостиг на калций.
Сокът от листа на ряпа в смес със сок от моркови, спанак и кресон успешно лекува хемороиди. Пие се по литър смес ежедневно в продължение на един месец. Хранене - със сурови зеленчуци и плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар