Търсене в този блог

понеделник, 2 април 2012 г.

Подмладяващи напитки. Кои са те?


Учените от Калифорнийския университет, след редица изследвания, са съставили списък с 5-те напитки, които поддържат младостта.

1-во място - сок от нар. Той съдържа, в допълнение към антиоксидантите много минерали - калций, фосфор, магнезий, желязо и калий. Поради това е много полезен  за сърдечно-съдовата и нервната система, ставите, кожата, косата и ноктите.

2-ро място - по право принадлежи на сухото червено вино. Достатъчно е да се пият по 30 грама на ден за да постигнем една отлична превенция на рака. Учените са доказали, че по количество на растителни антиоксиданти виното няма равно,  съдържа алкохол. Виното предпазва сърцето, кръвоносните съдове, и ставите.

3-то място - гроздов сок. В допълнение към антиоксидантите, които съдържа има и много витамини, които са отговорни за младостта на кожата, косата и ноктите. Сока от грозде (особено тъмните сортове грозде) помага да се съхрани паметта и бори се с инфекции, както и заболявания на сърдечно-съдовата система и рак на гърдата.

4-то място - сок от боровинки. Той, както никоя друга напитка, помага в борбата с диабета, предотвратява образуването на бръчки. Спомага за поддържане на нормалната чревна микрофлора. Много полезен за зрението.

5-то място принадлежи на ябълковия сок.  Помага при атеросклероза, болезнен черен дроб, полезен е за пикочния мехур и бъбреците. Подобрява  работата на червата, помага за изхвърлянето на токсини и свободни радикали от организма. Чудесно възстановява силите  след физическо натоварване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар